heidis

Hönafes -

Publicerad 2009-04-19 19:43:06 i Allmänt,

En Härjedalsk snabbkaka har jag blivit bjuden på idag. Den består av kvarbliven grädde - gärna sur, vetemjöl, bakpulver och smakämnen s.s. t.ex. vanilj socker. Vispas ihop och klickas på plåt små kluttar. Detta gräddas i ugn. Äts varm till kaffet. Tidsåtgång totalt max 10 min. Pröva själv och håll liv i en gammal beprövad nödhjälp vid överraskningsfrämmande.

Kommentarer

Postat av: Astrid

Publicerad 2009-04-19 19:46:32

Den brukade min mamma göra men i Västerbotten hette det då Glödhyppor, godast var dom gräddade i vedspisen.

Ser att det finns något som heter glödhippor på nätet

Postat av: Sanna

Publicerad 2009-04-19 19:56:18

Hoppas du har en fin kväll :)

Postat av: Cia

Publicerad 2009-04-24 08:28:54

Hej !

Hoppas att du o vovvarna har det bra och mår gott

Sköt om Er

kram

Cia

Postat av: Jeanette

Publicerad 2009-11-09 16:18:11

Hej!



Jag kommer ifrån Härjedalen och idag sökte jag på hönafes och det var inte många länkar som dök upp =(.

Jag undrar om du kan receptet?



Mvh Jeanette

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela