heidis

Papillon svårt sargad

Publicerad 2010-09-14 15:18:57 i Allmänt,

Ett lite äldre par med dövhet som handikapp, har haft en liten Papillon i snart 10 år.
Familjen har nu drabbats av ett svårt trauma. Deras lilla hund har blivit svårt sargad av en Parson terrier, avlivades efter ett par dagar.
Såren på halsen och skuldrorna hade gått upp under andra dagen och hängde utanpå. Familjen mådde oerhört dåligt av att se sin hund så. De återvände naturligtvis och skyndsamt tillbaka till kliniken med sin hund. Veterinärerna (två kliniker inblandade, den ena med jouröppet och den andra i hemstaden) hade visserligen från början gett familjen en prisuppgift på vad all behandling kunde komma att kosta: 20-40.000:-, men det blev för mycket för dem nu.
De kände sig tvungna avliva sin vän och kamrat. Jag fick bli deras stöd.
Ringde bl.a till Kennelklubben för att höra med dem vad de menar med strikt hundägaransvar. 
Svar; bitande hunds ägare betalar alla omkostnader, ALLA. Räkning skall skickas till hundägaren som i sin tur kan skicka den till sin hemförsäkring, som betalar ( ? ). Nu undrar jag om hemförsäkringen bör ha en klausul om att de betalar.
Kanske måste man ha en tilläggsförsäkring för skador ens hund kan åstadkomma. Har inte lyckats få reda på försäkringsbolagets namn och har heller inte ngt telefonnummer till ägaren av hunden, men ändå till mormodern som var ute med hanen då detta hände.
Den drabbade familjen är fortfarande nedtryckta av händelsen och har inte agerat. De kommer att bli förskräckta och vakna till då de får påminnelse om förfallen veterinärräkning. Allt ordnar sig säkert, vill jag tro, till slut, då det gäller pengar men händelsen och förlusten av hunden har tagit dem hårt.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela