heidis

Var finns moralen och rättvisan?

Publicerad 2010-06-03 21:21:24 i Tankar,

Speciellt två länder har spytt och spyr ut sin galla över vår värld . Såg idag ett program på TV om hur fyra presidenter i rad ljög för folket för att rättfärdiga dödandet i Vietnam. De kunde inte förlora ansiktet, ljög lika friskt som Sovjet på sin tid då de kuvade baltstaterna. Då man tänker på alla orättvisor och allt lidande människor fått utstå och utstår än idag p.g.a. makthavarnas avsaknad av medmänskliga känslor.  I det här TV programmet kämpade i alla fall EN människa mot kriget i Vietnam, Dan någonting, vad han nu hette. Han hade sett och hört hur makthavarna tänkte och talade då media inte fanns i närheten för han levde helt nära den yttersta makten i USA. Till slut började hans samvete pocka på att han måste publicera alla dessa hemliga handlingar och överlåta dem till pressen, vilket han gjorde. Detta var Watergateskandalen om jag förstod rätt. Nixon fick avgå men andra fortsatte med utövandet av denna ondska, ljugandet, mörkläggningen. P.g.a. prestige fortsatte tortyren och dödandet. Kriget slutade i alla fall 8 mån. efter Nixons avgång. USA har en lärling och en förtrogen i det hantverket, Israel. En lärling som klarar sig strålande. Visst blir man trött! - och vad kan VI göra?
Hur många reagerar på det här programmet som gick på TV 3/6, redogörelsen av vad som hände då - och händer det något efter det här senaste med bordningen av båtarna utanför Israel, på internationellt vatten? - dödandet?
Var finns moralen och rättvisan? - ock får man verkligen ostraffat behandla palestinier som israelerna gör? - sätta upp murar och hindra folket att få in t.ex. byggmaterial för att reparera de byggnader de själva inte förstört? - reparera sina hem. Tydligen får man göra så eftersom övriga länder varken ser, hör eller talar till rättvisans och demokratins försvar. Ingen Olof Palme här inte som ropar ut ens en protest.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela