heidis

Fågelodlingen.

Publicerad 2009-02-22 10:47:01 i Burfåglar,

Bekymrad över min småfågelodling. Sävastrilderna har legat så hårt i det skålformade boet på 4 ägg.
Jag hade glatt mig så och väntat spänt. Nu tror jag det är kört. Jag städade hos fåglarna igår och använde dammsugaren att suga bort fröna inifrån en stor bur. Ovanpå den står den mindre buren med småfinkarna.
Då fastnade ett löv i dammsugarens munstycke och ett ihållande högt ljud fick fåglarna att flyga upp skräckslagna. Hela buren darrade också.
Sävastrilderna som inte brytt sig tidigare (jag har inte sugit upp något ifrån deras bur) utan legat "stenhårt" på äggen gick inte tillbaka i boet.
Under tre timmar satt hon bara där och putsade sig och tänk denna åtgärd var faktist överenskommen makarna emellan för han jagade inte heller henne tillbaka.
Tre timmar gick i lugnt samförstånd makarna emellan. Här skulle inte bli några barn. Jag satte på en lugnande skiva åt dem, en skiva med fågelsång de verkar tycka om. Nej, hon gick inte tillbaka.
Idag har jag sett att hon prövat ligga där en stund men så snart jag visar mig  det minsta flyger hon upp. det är helt säkert kört.   En unge har de i alla fall men det vet de väl inte om.
Tidigare då måsfinkarna och sävastrilderna levde i samma bur och båda paren var i häckningstagen och det bara fanns ett bo de båda favoriserade hände att sävastrilden lagt ett ägg i boet som måsfinkarna tog som sitt.
En liten unge ruvades fram och kom på pinn tillsammans med sina fostersyskon måsfinkarna. Hon finns kvar men inte tillsammans med sina riktiga föräldrar
Denna sirliga behagliga tjej (tror jag det är)har fått namn. Bara två av mina finkar har namn. Det är amaranten Rubi och nu sävastrilden Astrid (ja det bara blev så att hon fick heta Astrid).
Diamantfinkarna ligger på ägg men man kan inte ropa Hej förrän man är över bäcken. Får se hur det blir med det men jag är lite ledsen över detta med sävastrilderna

Vänskapsdagen el. kanske lyckodagen.

Publicerad 2009-02-16 19:53:43 i Iskas Kennel,


Det här är Iskas Märta-Louise, Kamés dotter från det hon var valp.
Henne, nu några år senare fick jag följa i utställningsringen, igår.
Jag åkte till utställningen spänd på vad jag skulle få se.
Jag har inte sett Märta sen hon gick till sin familj som åtta veckors valp.
Vad jag hade på näthinnan från den dagen var en robust valp med kraftig benstomme och en vacker utfylld nos
Jag var nu rädd att hon skulle vara för stor och kraftig.
Min tillfredställelse var stor då jag upptäckte en frimodig liten hund som påminde starkt om sin mor.
Ock, så fick hon ett CK också, alltså ett omnämnande att hon var av certifikatkvalitet, en vacker hund, bekräftat officiellt av domare.
Jag blev riktigt glad.    Nu återstår att se om familjen vågar sig på att ta en kull valpar efter henne.
Jag håller tummarna så de vitnar

Född 3 feb

Publicerad 2009-02-04 16:12:17 i Allmänt,

Min bror skulle ha varit en stolt morfar nu om han fått leva. Han avled för ett knappt år sedan, alltför tidigt. Nu har hans dotter fått sitt första barn, en efterlängtad liten "Nasse". Ja vad det blev, pojke eller flicka vet jag ännu inte. Mormor till barnet sände mig ett mail men var visst så uppfylld av undret så hon glömde berätta vad denna "Nasse" visade sig vara. "Den" vägde i alla fall 3,745 kg och var 50 cm lång och här kommer den allra första bilden  VÄLKOMMEN lilla "Den"!

Visst är livet härligt?!

Publicerad 2009-02-04 16:10:21 i Tankar,

Allt kan hända - helt plötsligt!   Träffade idag en man som tidigare bott här i samma hus. Han är en f.d. militär, går numera med rollator p.g.a. ålder, trevlig. Vi brukar alltid växla några ord då vi ses men det blir mera sällan.  
Han berättade att han har fått ett arv, en hel ranch bl.a. och skall flytta dit - till Australien!
Nästa vecka åker han med dotter och måg. En stor lastbil har han köpt som ska med. I den lastar han sina gamla vackra möbler och annat han inte vill skiljas ifrån och sen bär det iväg.
Mannen är 88 år!   Visst är det väl underbart! Jag gratulerade honom på det varmaste och sade att han kunde väl sända oss en tanke varje gång han ser en flock papegojor. Som en hälsning.
Tänk, jag skulle så gärna gå i hans kläder nu - men avundsjuk är jag inte. Få se dessa papegojflockar och allt annat underbart. Oj, oj. Tycker detta är helt fantastiskt.   Allt KAN tydligen hända.

Utmaning

Publicerad 2009-02-03 17:50:37 i Allmänt,


Mottager utmaningen. Här kommer bilden och berättelsen:   Goda vänner till mig bodde förut i ett stort hus i en Stockholmsförort.
Huset hade faktiskt fyra våningsplan och kändes till slut för stort då flickorna växte upp och så småningom flyttade till eget. 
De sålde, köpte ett mycket mindre hus och flyttade dit. Där känns havet nära, vilket det också är.
Luften är frisk och skogen doftande och grön, renlaven som syns här och där under en skogspromenad är kraftig och vacker.
Det är närheten till havets fuktighet som får allt att blomma ut. Blåbärsriset likadant är kraftigt och välmående.
Fåglarna många runt fågelbordet vintertid och de sjunger överallt hela sommaren lång.
Här bor mina vänner i en urmysig stuga. De har sammanlagt fyra små hus, allt ordnat med konstnärlig blick. 
Generositeten är också alltid påtaglig hos dem. Det känns så tryggt och varmt att gästa dem. Vi har varit vänner sedan 1974.
Hit har jag haft för vana att åka en till två gånger per år. Under altantaket som syns på bilden är gästhuset med allt där inne man kan behöva; en trinett, toa, (husets dator) och säng.
Huset som syns längst bort är vedbod och bastu (som aldrig används?!- till bastu). Så finns det en ateljébyggnad också och så huset som inte syns alls.
Utanför syns hälleberget titta fram rundslipad av istidens vattenvirvlar.
Naturen är mycket nära hos dessa mina vänner.
Jag håller av dem väldigt mycket, liksom deras döttrar. Roligt att just denna bild kom upp så jag kunde berätta detta. Heidi skrev.

Vilken dag, nära att sätta eld på huset !

Publicerad 2009-02-02 21:31:15 i Allmänt,

Jag hade kunnat orsaka en rejäl eldsvåda idag, som tur var ändå kunde stoppas i tid.  
Det var så att jag kände mig något stressad, skulle till stan träffa kirurgen som skulle ta sig an mina vader gm att spruta in i dem något preparat. J
ag hade fått ta ut preparatet i förväg från apoteket. Kanske var det detta ovanliga som skulle göras med benen som gjorde mig disträ för hur det nu var så upptäckte jag på bussen på väg till stan att jag glömt en spisplatta på där hemma, en kastrull med grönsaker.
  
Vad skulle jag göra nu? Vem har nyckel? Vem kan hjälpa?
Jo, Ullis har nyckel, hon som bor i huset bredvid. Upprörd med stigande ängslan ringde jag Ullis telefon.
Ingen hemma, bara en telefonsvarare.
Talade ut min vånda men visste inte om  hon kunde lyssna av telefonen på jobbet eller skulle hon lyssna av den först på kvällen? S
teg av bussen i flygande fläng så gott det nu går med käpp. När skulle nästa buss tillbaka? Om 10 minuter.
Kanske stod allt i ljusan låga redan nu! Vad skulle jag göra?
Vandrade fram och åter tills jag inte förmådde fortsätta med det längre. Jag försökte stanna en bil. Nehej, såg säkert en dåre som stod i vägen, aldrig i livet att hon skulle stanna. Nästa bilist tycktes tänka likadant.
  Den tredje stannade, lyssnade och bad mig stiga in, ringde sin sambo att han skulle bli lite fördröjd för han skulle göra en samhällelig tjänst först.
Puh, min tacksamhet kände inga gränser men hjärtat trummade på. Ock, jag som var på väg till läkare (ändå ingen hjärtläkare, så han min räddare i nöden behövde inte vara orolig att jag skulle kollapsa där i bilen).
Vi kom snart fram. Önskade honom den bästa dag han haft på länge och så rusade jag iväg upp för att se förödelsen.
Ingen fara alls.
Ullis hade ringt sin svärfar som gått hem till dem, tagit min nyckel därifrån och gått upp i min lägenhet och knäppt av plattan.
O, gode Gud att vi besparades en eldsvåda i flerfamiljshuset!

Jag rusade omgående tillbaka till busshållplatsen, hann med bussen och kom till läkaren som gav mig tuppkam i knäleden samt stack lite här och där också i vaderna. T
vå "flugor" med samma smäll! Fyra gånger till ska jag dit men jag hoppas verkligen att jag inte glömmer spisplattan på någon fler gång.
Hjärtat klarar säkert inte av många liknande orosattacker

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela